Uvod

Web-mjestom https://raisethebar.hr/ upravlja članica grupe tvrtki Coca Cola HBC, kojoj je nadređeno holding društvo Coca Cola HBC AG (registrirano u Švicarskoj pod matičnim brojem CHE – 235.296.902 na adresi Turmstrasse 26, 6300 Zug, Švicarska).

Sve reference na „naš“, „nas“, „mi“ ili „tvrtku“ unutar ovih pravila te unutar obavijesti o mogućnosti uključivanja (opt-in) odnose se na tvrtku Coca Cola HBC AG, odnosno njene podružnice.

Coca Cola HBC posvećena je čuvanju privatnosti svih posjetitelja web-mjesta https://raisethebar.hr/ i zaštiti svih osobnih podataka koje nam predate.

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti i kolačićima trebala bi vam pomoći da razumijete što radimo sa svim osobnim podacima koje od vas dobijemo. Pružanjem svojih osobnih podataka prihvaćate našu Obavijest o zaštiti privatnosti i kolačićima te pristajete da prikupljamo, upotrebljavamo i otkrivamo vaše osobne podatke u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti i kolačićima. Ako se ne slažete s ovom Obavijesti, nemojte nam dati svoje osobne podatke.

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti i kolačićima obuhvaća sljedeća područja

Što su osobni podaci

Osobni podatak je informacija koja omogućuje osobnu identifikaciju pojedinca, u skladu s primjenjivim zakonom, primjerice ime, adresa e-pošte i telefonski broj.

Osobni podaci koje dobivamo od vas i upotreba prikupljenih podataka

Općenito, ovo web-mjesto možete posjetiti i tako da nam ne kažete tko ste i ne otkrijete bilo kakve informacije o sebi. Naši mrežni poslužitelji iz informatičkih razloga prikupljaju IP adrese izvora te vam tako omogućuju da se povežete s našom platformom te da vam pružimo naše usluge, a ne adrese e-pošte posjetitelja Osim toga, na određenim dijelovima ovog web-mjesta u određene svrhe trebamo od vas dobiti osobne podatke, primjerice kako bismo vam pružili određene informacije koje ste zatražili te da vas na vaš zahtjev registriramo na našem web-mjestu.

To radimo upotrebom mrežnih obrazaca te svaki put kad nam e-poštom pošaljete svoje podatke. Nije obavezno da nam pružite bilo koje dodatne podatke koje zatražimo, a koji nisu neophodni ili razumni kako bismo vam pružili usluge koje ste zatražili.

Posjetitelj našeg web-mjesta

Kupci/Dobavljači

Potencijalni kupci / potencijalni dobavljači

Kontakt osoba kupca/dobavljača

Potrošači

Kandidati za zaposlenje

Što se tiče svih osobnih podataka koji su potrebni za izvršavanje našeg ugovora s vama ili vašom tvrtkom, ako nam ne osigurate te osobne podatke možda nećemo moći isporučiti zatraženu uslugu, kako je navedeno gore. S druge strane, kod obrade svih podataka za koje dajete suglasnost, u svakom trenutku imate pravo odbiti ili povući suglasnost bez negativnih posljedica na bilo kakav kontakt koji imate s nama.

Kada se od vas prikupljaju osobni podaci, kao što je vaše ime i adresa e-pošte, uz vaš pristanak (primjerice, kroz mrežne obrasce ili putem e-pošte) u trenutku prikupljanja podataka obavijestit ćemo vas na koji ćemo način rabiti te osobne podatke.

Pravila o kolačićima

Ovo web-mjesto rabi kolačiće kako bi vas se razlikovalo od drugih korisnika našeg web-mjesta. To nam pomaže da vam pružimo kvalitetno iskustvo pretraživanja našeg web-mjesta te nam omogućuje da poboljšamo naše web-mjesto.

Kolačić je mala datoteka koja se sastoji od slova i brojki koju pohranjujemo u vašem pregledniku ili na čvrstom disku vašeg računala. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na čvrsti disk vašeg računala.
Kolačići kojima se prati način uporabe web-mjesta
Ovi kolačići prikupljaju informacije koje nam omogućuju da poboljšamo web-mjesto.

Kako omogućiti odnosno onemogućiti kolačiće?
Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti prilagođavanjem postavki svog preglednika. Međutim, ako su kolačići onemogućeni, možda nećete moći rabiti sve interaktivne značajke našeg web-mjesta.

Više je načina za upravljanje kolačićima. Više o tim funkcijama potražite u uputama vašeg preglednika ili na zaslonu za pomoć. Primjerice, u Internet Exploreru možete ići na Alate/Internetske opcije/kartice Sigurnost i Privatnost kako biste preglednik prilagodili svojim očekivanjima. Ako rabite različita računala na različitim lokacijama, morate paziti da svaki preglednik prilagodite svojim preferencijama u vezi kolačića.

Neki moderni preglednici imaju značajku koja analizira pravila privatnosti web-mjesta i korisnicima omogućuje kontrolu nad njihovim potrebama u vezi privatnosti. Poznate su kao „P3P“ značajke (Privacy Preferences Platform).

Možete jednostavno izbrisati sve kolačiće koji su instalirani u mapi s kolačićima vašeg preglednika. Primjerice, ako rabite Microsoft Windows Explorer:

– Otvorite „Windows Explorer“
– Pritisnite gumb „Search“ (Pretraži) na alatnoj traci
– U okvir za pretragu za „Maps and Folders“ (Mape i datoteke) upišite „cookie“ (kolačić)
– U okviru „Look in“ (Traži u) odaberite „My Computer“ (Moje računalo)
– Na mapama koje su pronađene dvaput pritisnite „Search Now“ (Pretraži sad)
– „Select“ (odaberite) bilo koju datoteku kolačića
– Pritisnite gumb „Delete“ (Izbriši) na tipkovnici

Ako ne rabite Microsoft Windows Explorer, trebate odabrati „cookies“ (kolačiće) u funkciji „Help“ (pomoć) kako biste dobili informacije o mjestu na kojem se nalazi mapa s kolačićima.

Otkrivanje podataka. Tko su primatelji vaših osobnih podataka?

Osobni podaci koje nam dajete čuvat će se u podatkovnom centru u Crawleyu u Ujedinjenom Kraljevstvu, od strane tvrtke Rackspace, čija je sekundarna lokacija u Irskoj. Pristup podacima ili sami podaci dat će se našem osoblju koje radi izvan Ujedinjenog Kraljevstva i trećim stranama, poslovnom partnerima, državnim tijelima, agencijama za provedbu zakona, sljednicima našeg poslovanja i dobavljačima koje angažiramo za obradu podataka u naše ime, od kojih se neki nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora i koji rade za nas u svrhe i uz opravdanja navedena u ovim pravilima.

Svrha dijeljenja / Kategorije primatelja

Ako nam predate osobne informacije, pristajete na takvo dijeljenje.

Prenose li se vaši osobni podaci izvan Europske unije?

S obzirom da je Coca Cola HBC prisutna u velikom broju zemalja, vašim osobnim podacima, posebice podacima koje prenesete kroz dio web-mjesta koji se odnosi na zapošljavanje, može pristupiti osoblje ili dobavljači, može ih se prenijeti i/ili pohraniti na odredištu izvan Europske unije na kojem mogu vrijediti zakoni o zaštiti podataka koji su ispod standarda EU-a. Međutim, uvijek nastojimo osigurati jednaku razinu zaštite vaših podataka kao i unutar EU-a. Između ostalog, nastojimo osigurati da se podaci sigurno čuvaju te da se rabe isključivo u skladu s našim uputama te u dogovorene svrhe. Dodatne informacije o takvom prijenosu podataka nalaze se u Pravilima o privatnosti podataka u životopisima.

Europska komisija je za određene zemlje izvan Europske unije potvrdila da u osnovi pružaju zaštitu podataka ekvivalentnu zakonima o zaštiti podataka EU-a te stoga nisu potrebne nikakve dodatne zaštitne mjere za izvoz osobnih informacija u ta područja (cijeli popis nalazi se ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). U zemljama koje nemaju takva odobrenja (kao što je Rusija), ili ćemo zatražiti vašu privolu za prijenos ili ćemo podatke prenijeti u skladu s ugovornim uvjetima koje je odobrila Europska komisija, koji primatelju izravno nalažu obvezu pružanja ekvivalentne zaštite podataka, osim u slučaju da u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka smijemo prenijeti podatke bez takvih formalnosti.

Obratite nam se na adresu e-pošte navedenu u odjeljku o kontaktu ako želite primiti primjerak specifičnih zaštitnih mjera koje se primjenjuju na izvoz vaših osobnih podataka.

Sve strane izvan Europske unije kojima će se osobni podaci prenijeti obrađuju podatke, ispunjavaju naloge i pružaju usluge potpore u naše ime. Možda ćemo trećim stranama prenijeti i agregirane informacije o načinu upotrebe našeg web-mjesta, ali one neće uključivati informacije koje se mogu rabiti kako bi vas se identificiralo. Zadržavamo pravo na otkrivanje vaših osobnih podataka u skladu sa zakonom, ili kada smatramo da je otkrivanje neophodno kako bi se zaštitila naša prava i/ili ispunili zahtjevi pravosudnog postupka, sudskog naloga, zahtjeva regulatora ili bilo kojeg drugog pravnog procesa.

Ako se to ne zahtijeva zakonom, u nijednom drugom slučaju nećemo dijeliti, prodavati ili distribuirati bilo kakve osobne podatke koje nam predate, bez vašeg pristanka.

Na kraju, ako naša tvrtka pristupi zajedničkom ulaganju ili se proda drugoj pravnoj osobi, vaše ćemo podatke otkriti našim novim poslovnim partnerima ili vlasnicima.

Kako štitimo vaše osobne podatke

Kako nas možete kontaktirati i koja su vaša prava na pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Na koji nam se način možete obratiti

Ako imate pitanja u pogledu načina uporabe vaših osobnih podataka ili pitanja o ovoj izjavi o privatnosti i kolačićima, obratite nam se e-poštom na sljedeću e-adresu: [email protected]. Vaša su pitanja i prijedlozi koji se odnose na Izjavu o privatnosti i kolačićima dobrodošli.

Ako želite službeno iskoristiti neko od svojih prava koja se odnose na obradu vaših osobnih podataka, molimo vas da službeno podnesete zahtjev putem poveznice u nastavku:
https://app-eu.onetrust.com/app/#/webform/57ad1116-e5ab-464b-a89b-c73cc55af3f9

ili da nam se obratite e-poštom na sljedeću e-adresu: [email protected].

Kako će se donositi izmjene ovih pravila o zaštiti privatnosti i pravila o kolačićima

Ovu Obavijest o zaštiti privatnosti i kolačićima provjeravajte s vremena na vrijeme kako biste vidjeli eventualne promjene. Iako zadržavamo pravo na promjene i nadopune ovih pravila, o svim ćemo vas značajnim promjenama obavijestiti najmanje 30 dana nakon promjene, putem web-mjesta, a po mogućnosti i putem e-pošte.