U 2020. smo godini osnovali vlastitu zakladu Raise the Bar preko koje ćemo stipendirati školovanje gastronomskih talenata. Zaklada je osnovana kao potpora našem cilju Raise the Bar stipendija, a to je nagrađivanje motiviranih i vrhunskih talenata u gastronomiji s ciljem unaprjeđenja ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj.

Sredstva u zakladu uplaćuje Coca-Coca HBC Hrvatska koja je projekt i pokrenula te je korištenje sredstava namijenjeno isključivo u svrhu dodjeljivanja gastronomskih stipendija.

Stipendije se dodjeljuju jednom godišnje, a imena dobitnika bit će pravodobno objavljena na službenoj stranici projekta Raise the Bar.

Dobitnici Raise the Bar stipendije

NIKOLINA PUTICA
dobitnica Raise the bar stipendije

Nikolina je osvajanje stipendije iskoristila za usavršavanje kulinarskih vještina u školi Le Cordon Bleu.
„Odlazak na akademiju Le Cordon Bleu i kasniji staž u Neolokalu kod Maksuta Askara bila je značajna prilika za moj razvoj jer sam imala priliku učiti od najboljih. Osvajanje Raise the Bar stipendije pokazalo mi je da se trud i rad u životu uvijek isplate. Mladima koji imaju ambiciju i želju za učenjem, poručujem da si prijavom na stipendiju mogu otvoriti nova vrata i dodatno ojačati našu gastronomsku scenu.”

TIBOR VALINČIĆ
dobitnik stipendije Raise the Bar

Tibor Valinčić odlučio se za učenje restoranskoga menadžmenta na Akademiji Intrecci Alta Formazione.
„Svima koji ovo čitaju, a ponajviše onima kojima je kuhanje životni poziv poručujem da nastave raditi ono što vole jer je pogotovo sada svaki trenutak sreće bitan, a posao je jedan od važnijih činitelja naše sreće. Stipendija programa Raise the Bar otvaraju mnoga vrata i mogućnosti stoga tko god je u prilici neka se prijavi!”

MARINA LEVAK
dobitnica Raise the Bar stipendije

Marina Levak dobila je stipendiju za slastičarstvo u školi Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.
„Ništa ne odlazi preko noći i za sve treba biti strpljiv. Oduvijek sam bila sanjar, pa želim i poručiti svim zainteresiranima za program stipendija Raise the Bar – usudite se biti ti koji sanjaju. Iako se na početku mnogo toga čini nemogućim ili neostvarivim, treba vjerovati u sebe i imati strpljenja. Nemojte oklijevati oko prijave, jednostavno to napravite jer sreća prati hrabre.”