Raise the Bar konferencija je godišnje događanje namijenjeno profesionalcima iz HoReCa sektora na kojemu imaju priliku čuti najnovije trendove iz područja ugostiteljstva, gastronomije i turizma te priliku za međusobno umrežavanje.

Konferencija je proizašla iz višegodišnje HoReCa konferencije Coca-Cole HBC Hrvatska, koja je vrlo brzo postala jedan od najvažnijih događanja u HoReCa sektoru s ciljem ukazivanja na važnosti razvoja znanja i kvalitete usluge.

Cilj je konferencije upoznati publiku s rezultatima istraživanja i trendovima kod potrošača, ponuditi im pregled aktualnog stanja na domaćem i stranom tržištu te s pričama uspjeha domaćih i stranih gostujućih predavača.

Raise the Bar konferencija 2022

U utorak, 27. rujna u Zagrebu, održat će se sedma konferencija Raise the Bar koja će okupiti HoReCa profesionalce iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Na ovogodišnju konferenciju Coca-Cola HBC Adria dovodi najutjecajnija imena svjetske barske i restoranske scene.

Agostino Perrone i Giorgio Bargiani iz londonskog Connaughta, najboljeg bara na svijetu po izboru The World’s 50 Best Bars, uzvanicima će otkriti kako su dva puta zaslužili ovo prestižno priznanje. Izlaganja će održati i Priyanka Blah, predsjednica izbora The World’s 50 Best Bars Asia i Santiago Lastra, chef i suvlasnik restorana KOL.

Po prvi put, konferencija Raise the Bar odat će priznanje najboljim regionalnim chefovima i barmenima. Nagrade Chef’s Choice i Bartender’s Choice osvojit će oni koji su svojim znanjem, iskustvom i doprinosom struci unaprijedili cijeli ugostiteljski sektor.

Zanimljiva iskustva i priče najistaknutijih stručnjaka sudionicima će omogućiti da zavire iza kulisa ponajboljih svjetskih restorana i barova, a uz najbolje HoReCa prakse upoznat ćemo i talente s Akademije Raise the Bar koji ih planiraju nadmašiti.

Raise the Bar konferencija 2021

U ponedjeljak, 18. listopada 2021. održana je šesta po redu Raise the Bar konferencija u prostorima Kaptol Boutique Cinema. Na konferenciji je sudjelovalo 146 gostiju koje su činili partneri, kupci i zaposlenici Coca-Cole HBC Adria. Nakon gotovo dvije godine, naši su gosti imali priliku podružiti se uživo te čuti inspirativne priče od inozmenih i domaćih predavača. Glavni barmen ruskog Insider bara, Andrey Bolshakov, održao je zanimljivo i inspirativno predavanje u kojem je predstavio koncept bara, objasnio njihov fokus na održivost i način pristupanja gostima te samom piću. Naš poznati kuhar, glavni chef splitske Kinoteke, Marko Đurašević, pružio nam je uvid u svoj kreativni proces i pokazao kako u lokalnoj sredini napraviti svjetsku priču. I za kraj, naš treći gost, Igor Gudac, vlasnik i chef zagrebačkog brunch mjesta Broom 44 pokazao nam je kako on upravlja svojim lokalom, na što obraća pozornost, koji je njegov pristup ljudima s kojima radi i kuhanju i kako je učio i gradio se i kao vlasnik i kao kuhar.

Virtualna Raise the Bar konferencija 2021

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. održana je peta po redu Raise the Bar konferencija. Više od 300 gostiju koje su činili partneri, kupci i zaposlenici Coca-Cole HBC Adria imali su prigodu čuti nove trendove u ponašanju potrošača, pregled aktivnosti Coca-Cole HBC, čuti detaljnije informacije o projektu Raise the Bar te virtualno sudjelovati u ceremoniji dodjele certifikata uspješnim polaznicima druge i treće generacije Akademije.

Također, zanimljivi gostujući predavači – Remy Savage i Ivana Bekavac kroz svoje su inspirativne priče pokazali kako su uspjeli ostvariti uspjeh sa svojim konceptima u pandemijskoj 2020. godini.

Raise the Bar konferencija 2020

Zbog specifične epidemiološke situacije uzrokovane bolesti COVID-19m u 2020. godini Raise the Bar konferencija je organizirana virtualno za preko 200 kupaca s tri tržišta – Slovenija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Na konferenciji je glavna direktorica Coca-Cole HBC Hrvatska, Ruža Tomić Fontana, dala kratki pregled stanja na tržištima u novoj realnosti. Gostujući predavač, Moe Aljaff, kroz svoju je inspirativnu priču pokazao sudionicima konferencije na koji način je on uspio održati poslovanje, ali i rasti u „novoj realnosti“, dok je Filip Verbanac, direktor Odjela za jaka alkholna pića, kavu i ugostiteljstvo gostima dao kratki pregled projekta Raise the Bar te najavio dolazak novog proizvoda – kave Costa Coffee na hrvatsko i slovensko tržište.