Raise the Bar akademija

Akademija Raise the Bar namijenjena je konobarima, barmenima i baristima sa barem jednom godinom iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, koji imaju prigodu pohađati besplatnu izvanškolsku nastavu u suvremenome Coca-Colinu obrazovnome centru.

Teorijski se dio nastave održava u obrazovnome centru u upravnoj zgradi Coca-Cole HBC Hrvatska u Zagrebu, a praktični dio u restoranima i barovima širom Hrvatske. Centar je opremljen suvremenom opremom te potrebnim pomagalima i sastojcima za izvođenje nastave i rad u simuliranim stvarnim uvjetima.

Obrazovni program izvodi se prema nastavnome planu i programu (kurikulu) koji su izrađeni u suradnji s jednom od vodećih svjetskih škola za barmene. Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska.

Predavači

KRUNO ROZIĆ
voditelj je akademije Raise the Bar i barmen s dugogodišnjim iskustvom.

Karijeru je započeo kao barist u kafiću 42 Coffee Co., no ubrzo znanja i vještine bariste i barmena nastavlja brusiti u Dežman baru. Kao savjetnik za barove radio je u hotelu Jaegerhorn u Zagrebu te u dubrovačkome hotelu One Suite. Nakon povratka u Zagreb radi kao glavni barmen Aperitivo Bara. Velika ljubav prema koktelima i dugogodišnji rad u ugostiteljstvu potaknuli su Krunu na pokretanje natjecanja Croatian Modern Classic koje povezuje devetnaest barova u Hrvatskoj i više od trideset najboljih barmena u državi. Nastavlja raditi na projektima koji populariziraju koktel-scenu te osniva Wunder Bar, agenciju za savjetovanje barova posvećenu povećanju broja izvrsnih barmena i barova u Hrvatskoj. Kruno se školuje na Ekonomskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

DOMINIK BEČVARDI
glavni je predavač na Akademiji Raise the Bar te suvlasnika poznatog zagrebačkog bara Peaches & Cream

Dominika Bečvardija, glavni je predavač na Akademiji Raise the Bar, jedan je od suvlasnika poznatog i mnogima omiljenog zagrebačkog bara Peaches & Cream, brend ambasadora za Brown Forman i dobitnika Raise the Bar nagrade Bartender’s Choice 2022. Dominik se bavi barmenskom profesijom već dugi niz godina, a u njegovu zaista bogatu portfoliju nalaze se mjesta popust Dubravkina puta, Barbieri’s-a i Glow bara.

VEDRAN GULIN
vlasnik je restorana SOI Fusion

Ugostitelj, osnivač Cocktail Weeka Zagreb i jednog od najuspješnijih zagrebačkih restorana SOI Fusion.

TONI ARBUNIĆ
certificirani je sommelier

Višestruki je sudionik Prvenstva sommeliera Hrvatske, a 2022. godine vještine i znanja smjestila su ga među osam najboljih sommeliera Hrvatske. Kao glavni sommelier Noela, gostima ovog prvoga zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom nudi jedinstvena iskustva savršenih spojeva hrane i pića.

Mišel posavac
Regionalni je rukovoditelj za inoviranje robnih marki u Monin Beverage

Mišel već više od 12 godina radi u ugostiteljskoj industriji. Dolazi s obilnim iskustvom iz najbolje talijanske škole za barmene. Također je stekao iskustvo u barovima, klubovima i restoranima u Italiji i Hrvatskoj, gdje je radio kao barmen i menadžer bara. Danas je dio globalnog tima tvrtke Monin Beverage na poziciji Starijeg stručnjaka za napitke.

ANDREJ ČAPKA
direktor je i vlasnik Zmajske pivovare osnovane 2014.

Jedan je od začetnika zanatskoga pivarstva u Hrvatskoj te osnivač i glavni administrator mrežnoga portala pivarstvo.info pokrenutoga 2007. Organizator je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja zanatskih pivovara i redoviti sudac na međunarodnim natjecanjima. Prije ulaska u poduzetničke vode radio je sedam godina kao programer u tvrtki Interactive d.o.o., a tri je godine stjecao iskustvo u proizvodnji kompozita i izradi posebnih dijelova za trkaće automobile i zrakoplove. Andrej se školovao na Fakultetu kemijskoga inženjerstva i tehnologije te Prehrambeno-biotehnološkome fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnje iskustvo u kućnome pivarstvu potaknulo je Andreja da pokrene Zmajsku pivovaru, prvu hrvatsku zanatsku pivovaru, sa željom da se krajnjim korisnicima ponude inovativna i drukčija piva te postave nova mjerila na tržištu. Potvrda da su Andrej Čapka i njegov tim na pravome putu došla je već u prvoj godini poslovanja – Zmajska pivovara 2015. svrstana je među deset najboljih novootvorenih pivovara na svijetu.

TOMISLAV KOŠUTIĆ
ambasador je robne marke Costa Coffee.

Karijeru je započeo kao konobar za vrijeme studija kad se djelovanjem “više sile” našao za espresso aparatom. Nakon kraćeg premišljanja o karijeri u ugostiteljstvu, odlučuje se na edukaciju u Cogito Coffee gdje mu se mijenja pogled prema kavu i otvaraju mu se vrata prema novom svijetu.
Radio je kao glavni barista u “Garden Baru” u Zaprešiću gdje je dodatno jačao svoja znanja i vještine. Zahvaljujući dobrim mentorima njegovo se znanje širilo što je kao rezultat imalo i brojne nagrade na natjecanjima te na kraju i SCA diplomama. Proveo je određeno vrijeme i volontirajući te pomažući mentoru Karlu Puriću (Four Wheel Coffee Roasters) u njegovoj prižionici kako bi dodatno proširio svoja znanja i u potpunosti ušao u svijet kave.

– Raise the Bar akademija 2019.

– Raise the Bar akademija 2020.

– Raise the Bar akademija 2022.