Raise the Bar Competition 2024

Vrhunski svjetski i domaći stručnjaci odabrat će najboljega barmena u regiji!

U sklopu dvodnevne konferencije Raise the Bar, 19. i 20. ožujka u zagrebačkoj Laubi održat će se jedinstveno natjecanje na kojemu će snage odmjeriti barmeni iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a pobjednik će, uz titulu najboljega barmena u regiji, osvojiti i 10.000 eura te putovanje u Rim na Roma Bar Show 2024.

Prijave

Za natjecanje se moguće prijaviti putem obrasca koji je dostupan na poveznici i to do ponedjeljka 11. ožujka 2024. u 23:59 sati. Svi barmeni koji žele sudjelovati u natjecanju moraju osmisliti i poslati recepturu koktela uz svoju fotografiju s bocom i koktelom te uz fotografiju samoga koktela. Recepture moraju sadržavati ime koktela, sastojke napisane punim imenom, normative, vrstu čaše, dekoraciju i detaljno raspisanu metodu pripreme koktela. Detaljne informacije o prijavi na Raise the Bar Competition možete pronaći u Pravilima i uvjetima natječaja.

Natjecanje

Žiri će prema pristiglim recepturama rekreirati prijavljene koktele te odabrati natjecatelje koji će se u utorak 19. ožujka u Laubi okušati u izazovima osmišljenima kako bi testirali skup znanja i vještina ključnih za vrhunske barmene: timski rad, kreativnost, snalaženje u kratkome vremenskom roku, izrada klasičnih koktela, blind tasting te prezentacijske vještine.

U superfinale, koje se održava u srijedu 20. ožujka., ući će dva natjecatelja koji prema ocjenama stručnoga žirija najbolje izvrše izazove i pokažu najvišu razinu stručnosti. Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja na Raise the Bar Competitionu možete pronaći u Pravilima i uvjetima natječaja.

Stručni žiri

Alex Kratena
Alex je nagrađivani barmen te suosnivač Muyu liqueurs i bara Tayēr + Elementary.

Kao glavni barmen Artesiana u Londonu, Alex i njegov tim četiri su godine zaredom zaslužili priznanje World’s Best Bar. Uz brojne druge nagrade, Alex je osvojio nagradu Best International Bartender te je proglašen jednim od 40 najutjecajnijih osoba koje usmjeravaju budućnost svjetske barske industrije.

DOMINIK BEČVARDI
Dominik je glavni predavač Akademije Raise the Bar i suvlasnik zagrebačkoga bara Peaches & Cream.

Ujedno je i brend ambasador za Brown Forman i dobitnik Raise the Bar nagrade Bartender’s Choice 2022. Dominik se bavi barmenskom profesijom već niz godina, a u njegovom bogatom karijernom putu nalaze se i Dubravkin put, Barbieri’s i Glow bar.

Mišel POSAVAC
Mišel već više od 12 godina radi u ugostiteljskoj industriji

Dolazi s obilnim iskustvom iz najbolje talijanske škole za barmene. Također je stekao iskustvo u barovima, klubovima i restoranima u Italiji i Hrvatskoj, gdje je radio kao barmen i menadžer bara. Danas je dio globalnoga tima tvrtke Monin na poziciji Advocacy Brand Managera.

Anteo Ivanišević
Suvlasnik i osnivač Bar Sisteme

Anteo je suvlasnik i osnivač Bar Sisteme, splitskoga craft koktel bara koji slovi za jedan od najboljih u regiji. Anteo je svoje bogato iskustvo stjecao u barovima u Hrvatskoj, u New Yorku, čak i u Novom Zelandu.