Dodijeljene stipendije Raise the Bar

2. lipnja 2021.

Upoznajte mlade nade hrvatske gastronomije

Grgo Bačelić, Tibor Klobučar i Matija Kuzmić dobitnici su stipendija projekta Raise the Bar koje će im omogućiti da svoje kulinarsko umijeće usavrše na renomiranim svjetskim učilištima. Stipendije su dodijeljene na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2021. za Hrvatsku, jednom od najvažnijih gastronomskih događanja ove godine, gdje su Grgo, Tibor i Matija još jednom pokazali svoje vještine i znanja.

Tibor Klobučar svoje radno iskustvo započeo je 2014. godine u sklopu školske prakse u restoranu Preša u Krapini i restoranu hotela Villa Magdalena u Krapinskim toplicama. Dodatnu edukaciju stekao je na tečajevima na KUL IN institutu te je u Napulju je pohađao tečaj za izradu pizze napoletane u školi AVPN. Zahvaljujući stipendiji Raise the Bar, Tibor će edukaciju nastaviti na učilištu Le Cordon Bleu.

Iskustvo koje je stekao u šibenskom Pellegriniju i zagrebačkom restoranu Kut 510, u kojem je i danas zaposlen, Grgo Bačelić usavršit će na prestižnom učilištu Le Cordon Bleu.

Mladi Matija Kuzmić strastveni je slastičar koji trenutno odrađuje praksu u zagrebačkom restoranu Noel, a tijekom ljeta radit će u poznatom dubrovačkom restoranu 360. Radno iskustvo započeo je praksom u Boutique Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu gdje je otkrio svoj talent i ljubav prema slastičarstvu. Stipendija Raise the Bar omogućit će mu da svoj talent nastavi razvijati na Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji željno iščekuju edukaciju na renomiranim učilištima zasigurno ćemo još čuti. Tome svakako ide u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili Raise the Bar žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Sve informacije o projektu Raise the Bar i njegovim sudionicima pratite na FacebookuInstagramu LinkedInu.