Raise the Bar pruža financijsku pomoć barmenina tijekom krize

30. travnja 2020.

U sklopu projekta Raise the Bar koji je nastao s ciljem pomoći ugostiteljstvu i turizmu u Hrvatskoj nudi se financijska pomoć barmenima za lakše prevladavanje krizne situacije uzrokovane širenjem koronavirusa.

Projekt Raise the Bar pokrenula je Coca-Cola HBC Hrvatska s ciljem povećanja kvalitetno obrazovane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, a sam se projekt sastoji od tri programa – akademije Raise the Bar, usmjerene na edukaciju konobara, barmena i barista, stipendija Raise the Bar namijenjene mladim nadama u gastronomiji te suradnje s centrima kompetentnosti.

Početkom godine akademija Raise the Bar krenula je s obrazovanjem druge generacije mladih barmena i barista, međutim slijedom proglašenja globalne pandemije koronavirusa vrata akademije su privremeno zatvorena za polaznike. Ipak, tim koji stoji iza projekta neumorno radi na osmišljavanju načina na koji bi mogli pomoći ugostiteljskom sektoru koji se našao u nezahvalnoj situaciji i time dati svoj doprinos u trenucima krize. Tako su došli i na ideju pružanja financijske pomoći barmenima koji su ostali raditi uz minimalna primanja i čiji barovi nude opciju dostave koktela.

„Kad smo pokretali projekt situacija na tržištu bila je bitno drugačija od one kojoj danas svjedočimo. Mi smo ostali čvrsti u svojoj želji da pomognemo ugostiteljskom sektoru. Iako i sami osjećamo posljedice situacije u kojoj smo se svi našli, svjesni smo da postoje mnogi koji su u nezahvalnijem položaju i želimo im barem malo olakšati, a istovremeno podržati i održati na životu kulturu koktela koju smo zajednički gradili. Projekt je nastao s ciljem pomoći ugostiteljstvu i turizmu, a vrsta pomoći koju možemo, želimo i trebamo pružiti se promijenila. Nadamo se da će se situacija ubrzo promijeniti nabolje, no svjesni smo kako će trebati neko vrijeme kako bi se scena počela polako oporavljati.“ rekao je Filip Verbanac, voditelj projekta Raise the Bar.

Ovu su financijsku pomoć već iskoristili Noel, Time i Roots koji su u svoju ponudu uvrstili koktele za van, a moguće ih je naručiti putem jedne od platformi za dostavu hrane ili direktno od samih ugostiteljskih objekata. Ekipa koja stoji iza projekta Raise the Bar nada se uključivanju još barova u ovu inicijativu te i dalje neumorno radi na aktivnom poticanju ljudi na pružanje podrške ugostiteljskom sektoru putem dostave proizvoda, kao i na osmišljavanju novih načina pomoći.

Preostale aktivnosti u sklopu projekta, kao i ponovno pokretanje nastave za drugu generaciju polaznika akademije Raise the Bar planirano je za drugu polovicu godine. U međuvremenu, aktivnosti su usmjerene na pružanje podrške i pokušaje osnaživanja ugostiteljstva tijekom ove krizne situacije.