Poznate tri najuspešnije škole drugoga izdanja programa Raise the Bar Youth

8. veljače 2024.

Završilo je drugo izdanje obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, usmjerenog na unapređenje vještina i znanja učenika završnih razreda te njihovo usklađivanje s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Tijekom prvog polugodišta ove školske godine, 1.286 učenika iz 47 škola učilo je o komunikaciji i timskome radu, poslovnome planiranju, osnovama pokretanja vlastitog poslovanja, upravljanju financijama te upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu. Sudionici su program ocijenili s odličnom ocjenom 4,5, a sam sadržaj programa dobio je visoku ocjenu 4,6.

U nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola čiji su učenici odslušali svih pet modula i riješili pripadajuće kvizove. Najbolje rezultate* ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te su njeni učenici zaslužili novčanu nagradu u iznosu od 5.000 EUR. Obrtnička škola Požega ove je godine zauzela je drugo mjesto i osvojila nagradu od 3.000 EUR, dok su treće mjesto i nagrada od 2.000 EUR pripali Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

Učenici ovih triju škola u najvećemu su broju sudjelovali u programu i ostvarili najbolje rezultate na kvizovima te će, uz novčane nagrade, u njihovim školama Coca-Cola HBC Adria organizirati i predavanja masterclass

Predavanje masterclass ove je godine zaslužila i Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar u kojoj je najveći broj učenika odslušao svih pet modula programa, a prema rezultatima kvizova su zauzeli visoko četvrto mjesto.

Svi detalji o predaji donacija i provedbi predavanja bit će dogovoreni izravno sa školama.

Čestitamo svim učenicima i školama na izvanrednom uspjehu u drugome izdanju programa. Radujemo se budućim izdanjima i zajedničkim postignućima u budućim izdanjima programa Raise the Bar Youth!

*Prema Pravilima i uvjetima sudjelovanja u nagradnom natječaju Raise the Bar, broj učenika izračunat je kao udio učenika u pojedinoj školi koji je poslušao svih pet modula u odnosu na ukupan broj učenika zadnjeg/zadnjih razreda iz te škole koji može sudjelovati u programu, za što je korištena baza e-rudnik Ministarstva znanosti i obrazovanja