Poznate tri najbolje škole programa Raise the Bar Youth

15. veljače 2023.

Tijekom prvog polugodišta u 33 srednje škole s ugostiteljskim i turističkim smjerovima diljem Hrvatske proveden je program Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja učenika završnih razreda i uskladiti ih s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma.

U ovom edukativnom programu, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Adria, više od 1.200 učenika učilo je o komunikaciji i timskom radu, upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu, otkrilo što je to poslovno planiranje te kako pokrenuti vlastiti posao i savladati financijske osnove.

U sklopu programa proveden je i nagradni natječaj u kojem je sudjelovalo 25 srednjih škola čiji su učenici odslušali svih pet modula programa Raise the Bar Youth. Pobjedu je odnijela Obrtnička škola Požega, uključujući i izdvojenu lokaciju Pleternica, dok je drugo mjesto osvojila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, a treće Ekonomska škola Požega. Učenici ovih triju škola u najvećem su broju sudjelovali u programu*, te su ostvarili najbolje rezultate u kvizovima koji se rješavaju nakon svakog od pet odslušanih modula.

Pobjednička će škola biti nagrađena novčanom nagradom u vrijednosti od 6.500 eura za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave te masterclass predavanjem. Drugoplasirana i trećeplasirana škola također su zaslužile masterclass predavanje.

Svi detalji o predaji donacije, kao i provedbi predavanja, bit će izravno dogovoreni sa samim školama u nadolazećem razdoblju.

Čestitamo dobitničkim školama i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na natječaju, kao i u cijelome programu Raise the Bar Youth!

*Prema Pravilima i uvjetima sudjelovanja u nagradnom natječaju Raise the Bar, broj učenika izračunat je kao udio učenika u pojedinoj školi koji je poslušao svih pet modula u odnosu na ukupan broj učenika zadnjeg/zadnjih razreda iz te škole koji može sudjelovati u programu, za što je korištena baza e-rudnik Ministarstva znanosti i obrazovanja.