Treća generacija vrhunskih barmena, konobara i barista završila Akademiju Raise the Bar

14. svibnja 2021.

Treća generacija polaznika Akademije Raise the Bar uspješno je završila svoju edukaciju! Polaznicima je preostalo samo još odraditi četiri tjedna prakse u jednom od hrvatskih ugostiteljskih objekata, kako bi završetak svoje edukacije mogli okruniti certifikatom koji izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s jednom od najrelevantnijih škola za barmene – European Bartender School.

Nastavni program akademije izrađen je upravo s European Bartender School te se sastoji od osam tjedana teorijske nastave i četiri tjedna prakse. Teorijski dio odvija se u upravnoj zgradi Coca-Cole HBC Hrvatska, u moderno opremljenom trening centru, a sastoji se od „čiste“ teorije i praktičnog dijela. Teorija, između ostaloga, obuhvaća iscrpan pregled tržišta i trendova, izobrazbu o povijesti, klasifikaciji i proizvodnji svih kategorija alkoholnih pića, piva, vina i kave, poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i mnogo drugog sadržaja, dok u praktičnom dijelu polaznici imaju prigodu kušati sve kategorije jakih alkoholnih pića, pivo, vino i kavu, raditi na izradi vlastitih sastojaka za koktele te demonstrirati i unaprijediti praktično poznavanje recepata klasičnih koktela. Simulacijom uvjeta rada u baru polaznici vježbaju svoju brzinu i snalažljivost. Nakon uspješnog završetka prvog dijela programa, odrađuju praksu kod jednog od hrvatskih ugostitelja – bilo u objektu u kojemu su zaposleni, bilo u jednom od partnerskih objekata Coca-Cole HBC Hrvatska. Polaznici su prolazili kroz nastavu akademije u prilagođenim epidemiološkim uvjetima kako bi osigurali zdravlje i sigurnost i polaznika, ali i njihovih predavača i zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska.

Za nastavni kurikulum zaslužan je voditelj akademije Raise the Bar, Kruno Rozić, rukovoditelj marketinga jakih alkoholnih pića Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria i barmen s dugogodišnjim iskustvom. Ove su godine polaznici imali prigodu upoznati i slušati i Marka Pećnika, ambasadora jakih alkoholnih pića Coca-Cole HBC, koji je svojim jedinstvenim pristupom dodatno doprinio nastavi akademije. U izvođenju nastave još sudjeluju i Ivan Jug, someljerski prvak Hrvatske i suvlasnik Michelinovog restorana Noel; Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare; Andrea Klemenčić, menadžerica je u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo; te Tomislav Košutić, ambasador robne marke Costa Coffee.

Prijave za četvrtu generaciju Akademije Raise the Bar krenut će ubrzo. Katarina, polaznica treće generacije akademije koja će svoju praksu odraditi u Noelu, poručuje svima koji odgovaraju uvjetima da se ne dvoume s prijavom jer, osim što će biti u pozitivnom i motivirajućem okruženju, dobit će jedinstvenu priliku za edukaciju i upoznavanje novih ljudi.

Više informacija o projektu moguće je doznati na mrežnoj stranici projekta te na projektnom FacebookuInstagramu i LinkedInu.