U tijeku su prijave za Akademiju Raise the Bar

1. kolovoza 2023.

Konobari, baristi i barmeni koji žele usavršiti svoja tehnička i teorijska znanja mogu se prijaviti za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program koji provodi Coca-Cola HBC Adria. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnoga iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnome statusu, a uz ispunjavanje online prijavnice na internetskoj stranici raisethebaradria.com/akademija/ potrebno je priložiti i životopis.

Polaznici Akademije će pod vodstvom stručnjaka usvojiti suvremene tehnike te će upoznati najnovije trendove iz svijeta ugostiteljstva. Glavnome predavaču Akademije Dominiku Bečvardiju, barmenu i suvlasniku Peaches&Cream bara, u osmome izdanju Akademije kao predavači pridružit će sesommelierski prvak Hrvatske i Toni Arbunić, začetnik zanatske pivarske scene u Hrvatskoj Andrej Čapka te vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin.

Prijave traju do 25. kolovoza nakon čega će stručni tim Coca-Cole HBC Adria te članovi tima Raise the Bar Adria odabrat kandidate koji će ući u uži izbor. Nakon toga slijedi razgovor s kandidatima, a odabrani polaznici će od listopada do prosinca 2023. godine u sklopu teorijske i praktične nastave naučiti najsuvremenije tehnike i trendove u ugostiteljstvu od vrhunskih stručnjaka koje okuplja projekt Raise the Bar.

Akademiju je do sada uspješno završilo 56 konobara, barista i barmena koji danas rade u ponajboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su restoran Noel, bar Swanky Monkey Garden, kavana Kavkaz, Franko’s Pizza bar, Peaches&Cream bar u Zagrebu te Notos Beach House na Hvaru i Olive Tree u Splitu.