Četiri razloga zašto se prijaviti na besplatnu Raise the Bar akademiju već danas

21. siječnja 2021.

Prije gotovo dvije godine, Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je svoj društveno-odgovorni projekt usmjeren na podizanje kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu pod nazivom Raise the Bar. Projekt se sastoji od tri projektna modula koja na sveobuhvatan način odgovaraju na problem. Kroz modul Raise the Bar stipendije gastronomski talenti imaju mogućnost razvijati svoje vještine na nekom od najboljih svjetskih učilišta u području slastičarstva, kulinarstva ili restoraterstva. Drugi se modul odnosi na suradnju sa srednjim školama – regionalnim centrima kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a kroz akademiju Raise the Bar u vlastitom moderno opremljenom trening centru uz suvremene tehnike vrhunski predavači konobarima, barmenima i baristima prenose znanje i podučavaju ih najnovijim trendovima u ugostiteljstvu.

Ako radite u ugostiteljstvu te ste motivirani dodatno ojačati svoje znanje i naučiti vještine koje će vas istaknuti u odnosu na druge, donosimo četiri razloga zašto se trebate prijaviti na akademiju projekta Raise the Bar.

1.        Nakon uspješnog završetka programa polaznici dobiju potvrdu Coca-Cole HBC Hrvatska i škole za barmene European Bartender School

Obrazovni program izvodi se prema nastavnome planu i programu (kurikulu) koji su izrađeni u suradnji s vodećom svjetskom školom za barmene European Bartender SchoolEuropean Bartender School je najrelevantnija globalna škola za barmene koja ima više od 20 godina iskustva rada te 28 lokacija diljem svijeta. Nakon uspješnog završetka programa, polaznici koji su položili teorijski i praktični dio dobivaju potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa školom za barmene European Bartender School. Za razliku od European Bartender School, pohađanje akademije Raise the Bar besplatno je za polaznike, a sam je program opsežniji i obuhvaća više područja.

2.        Na akademiji predaju vrhunski predavači
Kako bi polaznicima prenijeli potrebno znanje na kvalitetan način, pri tome ga obogaćujući iskustvom iz prakse i modernim pristupom, Raise the Bar je okupio tim vrhunskih stručnjaka. Voditelj akademije Raise the Bar, glavni predavača te barmen s dugogodišnjim iskustvom je Kruno Rozić, brand ambassador za jaka alkoholna pića u Coca-Coli HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. Kruno je završio i tečaj za trenere u sklopu European Bartender School, a svoje je znanje i praksu stjecao u relevantnim zagrebačkim barovima. Uz Krunu, znanje o jakim alkoholnim pićima i koktelima polaznicima će prenositi i Marko Pećnik, koji također radi u Coca-Coli HBC kao brand ambassador za jaka alkoholna pića.

Osim njih, kako bi program bio zaista sveobuhvatan, na akademiji predaju i Andrej Čapka, osnivač  i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, suvlasnik Michelinovog restorana Noel i someljerski prvak Hrvatske, Andrea Klemenčić menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo te Tomislav Košutić, barista i ambasador robne marke Costa Coffe.

3.        Program je sveobuhvatan, a uz jako teorijsko znanje nudi i još jaču praksu
Program na akademiji Raise the Bar traje sveukupno 12 tjedana, od čega teorijski dio traje osam tjedana te praktični dio koji se odvija barovima četiri tjedna. Sam je teorijski dio također podijeljen te uključuje četiri tjedna „čiste teorije” koja između ostaloga uključuje i znanje iz barskoga menadžmenta, poznavanje barske opreme, povijesti, klasifikacije i kušanja kategorija jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina i kava, poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i modernih klasika te praktičnoga dijela u sklopu nastave koji uključuje simulaciju stvarnih uvjeta u barovima, rada na barskim stanicama, pripremu koktela i slično. Nakon uspješnog završetka teorijskoga dijela, slijedi praksa u barovima uz mentorstvo. Za certifikaciju, uz obavezno prisustvo na 90% predavanja, potrebne su prolazne riješenosti teorijskog ispita, ispita poznavanja recepata, barskog ispita, ispita barskog menadžmenta te na kraju i pozitivno mišljenje mentora za odrađeni praktični dio programa.

4.        Izvrsna je prilika za umrežavanje i širenje mreže kontakata
Osim proširivanja svog teorijskog i praktičnog znanja, sudjelovanje na akademiji Raise the Bar izvrsna je prilika za širenje mreže kontakata i ostvarivanje suradnji. Kroz povezivanje s drugim polaznicima omogućena je razmjena iskustva, a upoznavanje vrhunskih stručnjaka iz prakse potencijalno može otvoriti nova vrata.

Prijave na Raise the Bar otvorene do kraja mjeseca, a kako bi se prijavili morate imati navršenih 18 godina, minimalno jednogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu te ispuniti obrazac na mrežnoj stranici projekta. Više informacija o projektu moguće je doznati i putem njihove službene mrežneFacebookInstagram i LinkedIn stranice.

Prijavite se odmah i pomozite podići ljestvicu u ugostiteljstvu u Hrvatskoj.